Toppen dag!

Idag red jag Excon på ridbanan. Han var så himla duktig och det kändes verkligen så himla bra ♥ Han kändes dessutom hur fräsh som helst, och Calle har ju sagt att jag kan börja sätta igång och rida som vanligt, men jag vill ta det mer lugnt nu i början. Men eftersom han kändes så fräsch och fin så blev det mer trav än det brukar bli. Ställde också mer krav än vanligt när jag arbetade honom, och han gick verkligen hur fint som helst :D Och dessutom stog pappa och kollade på och såg hur fint Excon gick :) Det var riktigt kul att han fick se Excon från sin bästa sida :)

Nu känns det verkligen som om allt är påväg åt rätt håll igen!


Premiärhoppning igår!

Igår (lördag) kunde vi nte hålla oss. Volten var kanonbra och stöden och bommarna ropade på oss så det var bara att plocka fram dem! Lotta, Coffe och Julia assisterade som hinderfixare, Lyx!

Vi började med trav och galoppbommar för att sedan gå vidare till att hoppa lite låga studs för att få igång benen och hoppningen. Toppen var väldigt lyhörd och man märkte att hon tyckte det var skitkul. Efter några uppvärmningshopp och någon utbrytning så rullade det på finfint och vi gick vidare med att hoppa kombination med ett galoppsprång emellan. Inga problem tyckte vi och höjde upp sista hindret till runt metern. Första försöket så hoppade hon kanonfint över, men touchade med ena bakhoven. Vi gjorde om det och klarade det lätt som en plätt! Stolt var bara förnamnet på hur jag kände, har ju inte hoppat på typ tre månader! Kände stor skillnad dock i hoppningen nu jämfört med i höstas. Hon har blivit enormt mycket starkare och stadigare, och det känns som att det bara är att bygga vidare nu. Härligt!

Lite bilder:







Ska hoppas på att Åsa, tränaren, kan börja komma ut snart och ge lite hopplektioner på en regelbunden basis. Det är så himla nyttig träning, så här avslappnad och lösgjord blev Toppen efter passet. Lång och låg - I like!

Liten hoppträning igår!

Hej!
Det var ett tag sen jag skrev något här.. Men har inte funnits så mycket att skriva om eftersom vädret har varit skit och man inte kan rida någonstans.

Men nu har jag något kul att berätta om i alla fall! Igår hoppade jag, Sara och Lotta hjälpte mig. Vi hjälptes åt att ställa fram lite hinder, det blev 4- studs, en kombination och ett enkelhinder :)
Det var jätteroligt att hoppa lite mer ordentligt eftersom volten är harvad och det var bättre underlag.
Studsen gick helt okej att hoppa, Nikki hängde inte riktigt med och ville inte lyfta på benen så det blev lite sisådär.. Dom som var där såg hur det såg ut första gången ;)
Sen gick det mycket bättre då vi tog bort studsen och bara hade två hinder med ett galoppsprång emellan. Först låg väl hindret runt 70-80 men sen höjde Sara det till 1 meter utan att jag såg. När jag kom mot hindret tyckte jag att det såg jättehögt ut men körde ändå på och Nikki bara flööööög över :D Första gången han hoppade så högt och det var absolut inga problem, jättekul!
Sen rullade det bara på och Nikki bjöd verkligen på hindrerna och tyckte det var jättekul, hoppade sen en oxer som också säkert låg på 90 eller något och inte det heller va några problem.
På slutet blev det en liten bana och det gick också jättebra, bara jag som glömde bort att svänga och fick lägga lite volter :P
Är såååå nöjd över hur det gick och Nikki verkar tycka det är kul :D
Vi har både bilder och filmer så det kommer säkert snart, ska bara få alla filmer först!





En riktig röra!

Jag kom att tänka på inlägget som jag läste häromveckan om hur alla fullbloden i stallet är släkt med varandra och tänkte att jag skulle försöka trassla ut hur alla connemarorna på Nora också är släkt (även om de iofs numera bara är tre stycken...)

Men det är verkligen lättare sagt än gjort!! Mamma föreslog att "nån" (läs: jag) borde räkna ut hur många procent gemensamma blodsband som Pemberley och Nikki har men det krävs nog en professor i matematik alternativt en person med enormt mycket fritid för att göra det... om man dessutom vill ha med de "gamla" Nora-marorna, dvs Ticket, Ambrosia, Missie, Ginger och Garlic, ja, då blir det verkligen en enda soppa!!!   ;D



Här är i alla fall en del av släktbanden:

PEMBERLEYs pappa heter Hagens Darcy och han är halvsyskon med Ambrosia, som tidigare ägdes av Marie och är farmor till Nikki. Alltså är Nikki kusinbarn till Pemberley.

MALINERs pappa heter Lambay Inver och han är dessutom mormors morfar till Nikki. Hmm, så Pemberley borde alltså även vara kusin med Nikkis mormor (eller nåt sånt...)

GINGER och GARLIC är Ambrosias föl och de är helsyskon. Men deras mormor och farfar är dessutom kusiner med varandra... så deras föräldrar är väl därmed sysslingar med varandra och Ginger & Garlic blir pysslingar (?) med varandra och sig själva!



TICKETs pappa heter Janus och han är syskon med Juno Rory som är pappa till Ginger, Garlic och Missie. Tickets morfar Tiger Boy är även syskon med Malinér och hans farmors far Slieve Dara är Ambrosias mormors far. Den hingsten finns även i Ginger, Garlics och Missies stamtavlor....

Det finns även några gamla irländska hingstar som heter Carna Dun och Carna Bobby som jag tror att alla ponnyerna har i stamtavlan och en fullblodshingst som heter Little Heaven... men nu är vi tillbaka på 1940-talet och jag tror inte att nån hänger med i den här komplicerade texten längre så jag nöjer mej nu med att konstatera att:

ALLA CONNEMARORNA PÅ NORA ÄR OCKSÅ SLÄKT MED VARANDRA :)


Var är våren?

Läste precis min kompis blogg som bor i Halmstad... 17 GRADER VARMT MED SOL DÄR IDAG! Jag går AV på riktigt....!!!! Kom till stallet idag och det är helt mistigt, dimmigt, rått och kallt ute. Och inte f*n går det att rida någonstans heller. Tack och hej, leverpastej kan man ju säga till Toppens kondition som jag hade tänkt börja trimma på nu, en månad kvar till kursen. Vilket jag undrar hur det ska gå, det kommer ju vara så sjukt lerigt ute!?!

Nåja, ska sluta spy galla över vädret, det kan man ju inte rå över... måste helt enkelt byta stad eller land såsmåningom. Typ England.

Har iallafall gjort något som jag kanske inte borde gjort, men gjorde ändå... Jag har köpt världens snyggaste nya martingal/förbygel till Toppen! Den var på extrapris och jag kunde bara inte motstå den.... Det piggar ju upp också lite såhär i väntan på våren=) Den kommer förhoppningsvis snart och jag tror den kommer va tokfin på henne! Hoppas den matchar sadeln bara, så måste jag köpa ett matchande träns till. Ska sälja mitt gamla set (pullartränset och martingalen för den som är intresserad) för en billig peng.

Hopppas, hoppas att volten tinar upp i helgen, då kan man börja använda den igen och löshoppa, longera, hoppa och bara trimma! Inte varje dag såklart, men iallafall så att man faktiskt kan komma igen efter vintern och så att man slipper gå och dröna i skogen dag ut och dag in.



Wohoooo snart blir det Fälttävlanskurs :D

Önskar det vore lördag hela veckan

Tråkigt här just nu, så jag tänkte jag bjuder på en bildbomb från idag :)
















Det är som det är...

...med ridvägarna. Så himla surt, som Annichen skrev, att vi har max tre alternativ att välja på. Men man gör det bästa av situationen. Idag var det iallafall fint väder och jag och Julia begav oss över täpporna sen långdalen bort fram och tillbaka. Red sedan till volten för arr känna lite på hästarna. Underlaget där var ju inte jättebra, men OK. Hoppas det smälter bort fort. Toppen kändes helt OK idag, hon har fått ta det lugnt i några dagar, bland annat för att hon kändes lite konstig i början på veckan, men också för att hon verkat lite trött. Hursomhelst så var hon helt ok, och duktig i dressyren. Skönt. Ser fram emot dressyrlektion på tisdag om Åsa är frisk.

Är så sugen på att komma igång och hoppa, man hör hur alla andra börjar boka in tävlingar, själv har man inte ens hoppat på tre, fyra månader! Suck...



Saknar tävlingstiderna!!!!







Gaaaah bort med vintern!!!!!!!


Alla fullblod i stallet är släkt med varandra!

Fick lust att göra en liten sammanställning av hur fullbloden är släkt med varandra;

Hingsten Funambule är far till: Toppen, Excon, Dust och Charlie

Stoet Bold Pollen är mamma till: Toppen, Cathy, Temptation som är halvsyskon

Stoet Silver är mamma till: Dust och Charlie som är helbröder.

Hingsten Diaglyphard är Excons morfar och Merillos far och Lioness far också. Så Merillo och Lioness är halvsyskon. Men även kusiner med Toppen, Excon, Dust och Charlie då Funambule och Diaglyphard är halvbröder.

Silver är dessutom kusin med både Bold Pollen och Lioness då dom har samma morfar.

Excons mamma Lioness är halvsyster till Bold Pollen.

Rörigt? Japp!





Transportsträcka fram till våren

Så känns det. I sex veckor framåt kommer jag leva i en gråzon där dagarna kommer se likadana ut och det kommer vara hur mycket som helst att göra med praktik, jobb, skola och Toppen. Dagarna räcker liksom inte till =( Önskar den här j*vla snön/isen kunde smälta bort så att man åtminstone kan rida nånstans.

Dressyrlektionen blev inställd då Åsa har feber. Lika bra, Toppen kändes inte helt 100 igår och fick en bonusvilodag idag. Sparkade bakut i galoppen igår och kändes inte lika mjuk som hon brukar. Red på långdalen men skrittade till volten och kände på henne i lugnt tempo, då gick det lite bättre men hon var ändå spänd. Kan ju vara underlaget men ska avvakta och bara rida lugnt ett par dagar. Hon har fått höjd foderstat också för jag tycker att hon har magrat. Kan vara av flera anledningar; brunst, att hon går 6 dagar i veckan och att jag sänkte HS mängden då de fick hö i hagen på morgonen så hon verkade mätt men har ökat det igen till det normala.

Tar en dag i taget så ser vi hur allt fortlöper.



:D



Det handlar lika mycket om att utveckla sig själv som att utveckla hästen!

Läsvärt

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/samhalle/radsla-blev-nystart-for-hast-och-ryttare_4229675.svd

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/samhalle/elever-sporras-att-rida-mjukt_4236783.svd


Hurdan är du?


Amadeus VIII

Satt och bläddrade igenom gamla bilder och hittade en hel drös bilder på ponnyn jag hade på foder innan jag började rida hos Renée och innan jag fick Dust. Han e så sjukt söt den lilla ponnyn! och när jag hittade bilderna kom jag att tänka på massa roliga minnen. Bjuder på några av bilderna så får dom som undrat hur min foderponny såg ut se honom;




Gamla minnen är alltid kul!



Första maj hoppning på Siggesta, vi kom trea!



En väldigt liten Tomtom!



Safir och Josie i morgonsolen



Alla dessa unghästar!



Min favoritponny Liberty som jag tränade upp från orutinerad till att kunna hoppa bana på 1.10!



Min favorithäst och jag på terrängbanan



Saknar Irland!

Det var lite som jag hittade i arkivet just nu.



Lösgörande serpentinövningar

Har du idétorka? Eller är du trött på de vanliga övningarna du brukar träna med din häst för att lösgöra honom? Ta en kik här och se om du får litet inspiration!

Det senaste har vi fått en del frågor här om hur man ska lösgöra sin häst, oavsett ålder så rekommenderar jag serpentiner. Serpentiner är en blanding av ridning på böjt spår och på rakt spår, så man behöver både rakställa och böja sin häst. Detta är gymnasticerande för hästen och tränar också ryttarens koordination.

 

Man kan inte sitta och rida serpentiner utan att hålla ordning på sig själv. När man rider ska man ställa hästen, samtidigt som man ger vikt och skänkelsignaler till hästen. När hästen ställs åt höger ska vänster skänkel dras en aningens bakåt och forma hästens rumpa så den inte svänger ut, samtidigt som höger skänkel formar hästens insida. Samtidigt ska man sitta rakt över hästen och inte luta sig inåt i svängarna.

 

Här kommer ett antal övningar som man kan använda sig av. Rid detta själv, eller tillsammans med andra, men då är kanske en tät att föredra så man inte krockar på mitten.

Jag hoppas att ni kan ha överseende med mina bristande kunskaper i att rita i paint då ridvägarna är ritade i det mediet. Huvudsaken är väl att man förstår vad man ska göra, intesant?

 

Först ut är då den klassiska serpentinövningen, den kan man göra med 2 bågar och uppåt, ju fler bågar dess snävare svängar. Ett ojämnt antal bågar gör att du kommer ut i ett nytt varv, medan med jämnt antal bågar så kommer du ut i samma varv som du började i.

 

Här nedan är grunden för serpentinerna, med 6 bågar.

 

serpentinövning grund.jpg

 

Vidare kan man använda grunden och lägga den på längden istället som på tvären som ovan, då får man ett mer rakriktande moment, där man får jobba på att hålla hästen stadig på den linje man väljer att rida på. Tänk på att rama in hästen med skänklar och tygel för att ge honom ett stöd att utgå ifrån. Håller man om och ger detta stöd blir vinglet mindre.

 

serpentinövning 2.jpg

När man rider yngre hästar kan man ta hjälp av visuella mål, sätt upp koner där du ska göra dina bågar så har hästenn något att fixera sig på. Och När det gäller yngre hästar är det också bra att ta övningarna steg för steg, börja med 2 eller 3 serpentiner, gör det lätt för honom att förstå. Öka successivt svårigheten med fler serpentiner och ha framförallt inte för höga krav! Både för din egen skull och för hästens skull.

 

Nedan är en variant på den vanliga serpentinövningen, där du rider kortare bågar mellan de långa bågarna, detta är en bra övning om din häst har börjat förutspå vilket ditt nästa drag ska bli. På så vis kan du förekomma hästen så han inte börjar gå på ren automatik. Det kräver litet planering och organisation av hjälper men är inte alls så svårt när man väl kommit på hur man ska göra.

 

serpentinövning.jpg

 

En annan klassisk serpentinövning är den där du lägger en volt i själva serpentinböjarna. Rid ett eller flera varv. Detta är en övning som kräver bra planering från ryttaren, tydliga hjälper och att ryttaren ser till att hästen inte svänger ut med rumpan i volterna. Och som väldigt många vet är det lättare sagt än gjort i vissa fall. Denna övningen kan man göra fler eller färre serpentiner med volter, beroende på storleken på volterna och antalet serpentinbågar.

 

serpentinövning 3.jpg

 

En övning som är en blandning av ovan är också ett jättebra sätt att förekomma hästen om han börjat förutspå vad du ska göra. Rid en serpentin med 4 bågar men i första bågen gör du en volt åt antingen höger eller vänster, en 10-15m i diameter och när du är på medellinjen igen så gör du en volt åt andra håller. Så du har ridit en åtta på medellinjen. Rid sedan två bågar, och gör om övningen igen. Variera övningen genom att ena gången svänga direkt till höger och nästa gång till vänster så att volterna inte blir förutsägbara heller.

 

serpentinövning 4.jpg

 

Slutligen så kan man ju variera dessa övningar i oändlighet. Man kan välja att ta en del av varje, och snickra ihopa något själv. Jag vill också uppmana att om du har en bra serpentinövning, var inte rädd för att dela med dig! Så lägger vi till den här i artikeln så flera får ta del av övningen. på så sätt får vi alla ett utbyte, ingen kan allt men alla kan något som någon annan har nytta av!

 

serpentinövning5.jpg

 

Källa: http://dressyr.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=1ee1793f-da0d-4b81-99b3-360c90d8f032


Life is good



Julia rycker in när det krisar, hehe.



När man är bakis får man stå på marken!



Nisse ville vara med och mysa







Skönt i solen är det också!

Tack för hjälpen Julia!


Hitta avsprångspunkten

 
Rid på en åttvolt i galopp. Efter hand kan du öka svårighetsgraden genom att rida kortare och kortare väg. Illustration: Hella Stening.



Träningstips:
Här är en "evighetsövning" som kan användas för att göra hästen mjuk och lösgjord. Ryttaren tränar på att rida till en bra avsprångspunkt. Övningen är även en bra förberedelse för att i framtiden kunna rida korta vägar.

Mål

Ryttaren tränar sig på att rida till rätt avsprångspunkt. Dessutom tränar ryttaren på att rida målmedvetet och komma till beslut.
Övningen gör hästen smidig och lösgjord.

Svårighetsgrad
Övningen kan användas av ryttare på olika utbildningsnivåer. Den kan ridas både över bommar/cavaletti och över hinder. Svårighetsgraden avgörs av hur korta vägar ryttaren rider. Orutinerade ryttare eller hästar kan rida större svängar och ta mer tid på sig, medan mer rutinerade ryttare kan rida kortare vägar. Det är ridningen före, över och efter hindret - samt fram till nästa hinder - som är det viktiga.

Hinderuppställning
Övningen kan ridas med två bommar/cavaletti eller två hinder (ett rättuppstående och en oxer) med en hinderhöjd på upp till cirka en meter. 

Hoppövning
Rid på en åttvolt i galopp över de båda hindren. Starta med att rida större vägar med stora, mjuka svängar där du kan påverka vägen genom att flytta ut hästen för den inre skänkeln. Vidga vägen och försök hitta en bra rytm i ridningen. Försök att få bommar eller hinder att ligga mitt i hästens galoppsprång.

När du har fått flyt i övningen och hittat en bra rytm kan du öka svårighetsgraden genom att rida kortare och kortare väg. Målet är att du ska kunna rida i samma rytm både före, över och efter hind­ret. Nyansera och variera hästens galoppsprång. Det viktiga är att du tar ett beslut och tar hindret "där det kommer".

Tänk på
Oavsett om du rider lång eller kort väg mot hindret ska hästen vara rak det sista galoppsprånget före hindret. Påverka hästen till att ta den inre skänkeln och möt upp på yttersidan med både skänkel och hand för att få den rak. Både före hindret och i avsprånget är det viktigt att du använder ledande tygeltag, att du är med hästen i rörelsen och att blicken redan är riktad mot nästa hinder och nästa sväng.

Källa: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=346458

En kväll i stallet

Igår hade jag sällskap med Sara (Dust) och Jenny i stallet.

Hade från början bara tänkt att rida Excon men efter att ha fått sms från Renée där hon skrev att jag gärna fick rida Silver så bestämde jag mig för att rida båda.
Jag hade redan erbjudit mig att mocka och fodra åt Renée då hon har det lite jobbigt just nu.

Vi gjorde i ordning Silver, Toppen och Dust och skrittade mot Långdalen.



Tänkte att vi skulle pröva att rida den lilla skogsslingan direkt till höger på Långdalen efter hagen. Det visade sig inte vara en så bra idé. Jag red först på Silver och gick upp på stigen. Hon sjönk ganska ögonblickligen djupt ner i snön! Försökte mana henne frammåt då jag trodde att det kanske bara var snödrivan som var instabil men hon sjönk i varje steg. Satt då av för att hjälpa och lugna henne då hon blev rätt rädd. Vände henne men det blev för trångt för mig att leda henne och jag var även rädd för att hon ofrivilligt skulle skada mig i sn egen stress. Släppte henne därför och gick före ut till vägen för att visa vägen.

Hon kom loss och innan jag hann få tag på henne började hon trava mot stallet.
Dust och Toppen blev smått tokiga och ville springa efter så Sara och Jenny fortsatte Långdalen bortåt så att vi skulle slippa sken.

Fick tag på Silver i utanför stallet, kollade igenom henne och hon var helt oskadd. Red efter dem andra och snart släppte hennes oro. Travade och tog en liten galopp för att komma ikapp och mötte dem andra vid slutet av Långdalen.

Vi skrittade och tog en liten trav på hemvägen men Silver var väldigt stressad av Toppen så vi fick sakta av då även Toppen började göra egna små sidvärts... Silver taktade hela vägen hem och gick på snedden och var allmännt jobbig.

När vi närmade oss slutet av Långdalen, där åkern slutar och går över i hage, blev Silver helt stel och verkade frysa i steget. Hon stirrade ut mot åkern och jag såg en stor skugga röra sig. Trodde först att det var en lös häst men insåg snabbt att det var en älg som korsade åkern mot skogen. Vi väntade tills den kommit halvvägs och skrittade sedan mot stallet. Silver frös efter ett par steg igen och jag såg först inget utan trodde hon var rädd för älgen på åkern. Då såg jag älg nr 2 som stod rätt nära oss mellan de små träden innan rishögen. Vi pratade om hur vi skulle göra då vi inte vågade oss på skogen/täpporna i den tunga snön. Vi bestämde att vi skulle pröva skrämma den älgen som var närmast så att den sprang till kompis. Vi var ju ändå tre och med pannlampor. Så vi började ropa åt dem och efter ett tag sprang den till sin kompis och vi kunde rida vidare igen.

Jag red tillbaks till stallet för att byta häst och Sara och Jenny red upp till volten.
Gjorde ordning Silver efter ritten och tog sedan ut Excon.

Borstade och fixade medan han stod och sög på grimskaftet och såg allmännt söt ut. Sög även tag i min jacka ett par gånger men släppte snabbt när jag sa till <3

Gjorde klart allt och ledde sedan ut honom ur stallet. Satt upp och han var duktigt och stod helt still. En bil passerade oss men han rörde inte en min. Sara och Jenny kom tillbaks precis när bilen kom så vi var tvungna att rida till volten själv. Vi klarade som sagt av bilen, att rida ifrån stall och två kompisar utan några problem. Han var jätteduktig!

Vi red upp mot volten, det blåste rätt friskt och jag vågade mig inte ner på Långdalen med tanke på älgarna.

Han skrittade på snällt upp mot volten, var lite tveksam några gånger men det räckte att jag tryckte på lite mjukt med skänkeln och så gick han framåt och verkade tänka "okej, du vet säkert bäst så då går vi då".

Uppe på volten jobbade vi i låg form på volt och lite blandade ridvägar så att han inte skulle bli uttråkad. Skötte sig bra, han orkade inte bära sig i form så länge så jag krävde inte så mycket utan kände mest av honom och lät honom slappna av mycket.

På söndag ska jag rida honom igen och då blir det nog en tur på Långdalen. Hoppas på sol!




Lite fler bilder från igår!

Nu tänkte jag ladda upp lite fler bilder från igår på hästarna :)






Andra Mars, i text & bilder

Idag följde min kompis Jenny med ut till stallet. Hon fick rida Dust och jag red Excon och så skrittade vi ut en sväng. Bara på långdalen men mysigt var det iallafall :) Excon testade mig några gånger. Han frös fast i marken två eller tre gånger och ville inte röra sig varken framåt eller bakåt. Kan tala om att det krävdes en hel del övertalning att få honom gå framåt igen, men tillslut så gick det. Dust uppförde sig som en ängel, vilket han alltid gör och Jenny ville gärna följa med fler gånger. Bra betyg alltså! ;) Dust & Excon har förresten blivit världens polare. Även fast Dust har fått ett sår på halsen, Excon har förmodligen bitit honom, men det är säkert kärleksnyp ;)

Kan ju förresten tala om att imorgon har jag stall ledigt. Sara rider Dust och mockar åt honom! Och Mikaela mockar åt Excon och skrittar ut på honom en sväng :) Vill ni veta vad jag ska göra nu när jag har stall ledigt? Jo jag ska följa med min kompis Malin ut till hennes häst. Så mycket stall ledigt blev det av det, haha, men det ska bara bli kul :) Hon har en islänning och vi hade tänkt tolka. Bäst att passa på nu när det faktiskt finns så mycket snö! :D

Kram Emma


2 mars 2010

Idag var jag, Linnéa och Erika i stallet och red tillsammans ut en sväng barbacka. Jättemysigt var det med solen som sken och det var inte speciellt kallt heller :) Sen gick jag och Linnéa upp en sväng med Nikki och Maja till volten och red lite där. Nikki var superfin verkligen!
Fotade en del också, tänkte lägga upp några här, enjoy :D

Det var bara några av bilderna, kanske kommer lite mer senare :) Har också lite bilder på alla hästarna i hagen från idag om någon vill se?


bilder bilder bilder!
















Mer bilder!














Ska jag lägga upp fler? Vad tycker ni?

Mer bilder till folket!


Första bilden jag tog på Nikki                              














Det kommer mer bilder! Har hur mycket som helst :D

Bilder?

Hej allihopa!
Idag har jag inget alls för mig, har sportlov nu och sitter hemma och tråkar..
Tänkte om jag skulle göra en liten bildbomb på hästarna i stallet? Har rätt mycket bilder, både från när jag började rida i stallet tills nu. Tänkte att det kunde va kul att piffa upp bloggen med bilder!

Så, vad tycker ni? Vill alla se lite bilder? :D

RSS 2.0