En kväll i stallet

Igår hade jag sällskap med Sara (Dust) och Jenny i stallet.

Hade från början bara tänkt att rida Excon men efter att ha fått sms från Renée där hon skrev att jag gärna fick rida Silver så bestämde jag mig för att rida båda.
Jag hade redan erbjudit mig att mocka och fodra åt Renée då hon har det lite jobbigt just nu.

Vi gjorde i ordning Silver, Toppen och Dust och skrittade mot Långdalen.



Tänkte att vi skulle pröva att rida den lilla skogsslingan direkt till höger på Långdalen efter hagen. Det visade sig inte vara en så bra idé. Jag red först på Silver och gick upp på stigen. Hon sjönk ganska ögonblickligen djupt ner i snön! Försökte mana henne frammåt då jag trodde att det kanske bara var snödrivan som var instabil men hon sjönk i varje steg. Satt då av för att hjälpa och lugna henne då hon blev rätt rädd. Vände henne men det blev för trångt för mig att leda henne och jag var även rädd för att hon ofrivilligt skulle skada mig i sn egen stress. Släppte henne därför och gick före ut till vägen för att visa vägen.

Hon kom loss och innan jag hann få tag på henne började hon trava mot stallet.
Dust och Toppen blev smått tokiga och ville springa efter så Sara och Jenny fortsatte Långdalen bortåt så att vi skulle slippa sken.

Fick tag på Silver i utanför stallet, kollade igenom henne och hon var helt oskadd. Red efter dem andra och snart släppte hennes oro. Travade och tog en liten galopp för att komma ikapp och mötte dem andra vid slutet av Långdalen.

Vi skrittade och tog en liten trav på hemvägen men Silver var väldigt stressad av Toppen så vi fick sakta av då även Toppen började göra egna små sidvärts... Silver taktade hela vägen hem och gick på snedden och var allmännt jobbig.

När vi närmade oss slutet av Långdalen, där åkern slutar och går över i hage, blev Silver helt stel och verkade frysa i steget. Hon stirrade ut mot åkern och jag såg en stor skugga röra sig. Trodde först att det var en lös häst men insåg snabbt att det var en älg som korsade åkern mot skogen. Vi väntade tills den kommit halvvägs och skrittade sedan mot stallet. Silver frös efter ett par steg igen och jag såg först inget utan trodde hon var rädd för älgen på åkern. Då såg jag älg nr 2 som stod rätt nära oss mellan de små träden innan rishögen. Vi pratade om hur vi skulle göra då vi inte vågade oss på skogen/täpporna i den tunga snön. Vi bestämde att vi skulle pröva skrämma den älgen som var närmast så att den sprang till kompis. Vi var ju ändå tre och med pannlampor. Så vi började ropa åt dem och efter ett tag sprang den till sin kompis och vi kunde rida vidare igen.

Jag red tillbaks till stallet för att byta häst och Sara och Jenny red upp till volten.
Gjorde ordning Silver efter ritten och tog sedan ut Excon.

Borstade och fixade medan han stod och sög på grimskaftet och såg allmännt söt ut. Sög även tag i min jacka ett par gånger men släppte snabbt när jag sa till <3

Gjorde klart allt och ledde sedan ut honom ur stallet. Satt upp och han var duktigt och stod helt still. En bil passerade oss men han rörde inte en min. Sara och Jenny kom tillbaks precis när bilen kom så vi var tvungna att rida till volten själv. Vi klarade som sagt av bilen, att rida ifrån stall och två kompisar utan några problem. Han var jätteduktig!

Vi red upp mot volten, det blåste rätt friskt och jag vågade mig inte ner på Långdalen med tanke på älgarna.

Han skrittade på snällt upp mot volten, var lite tveksam några gånger men det räckte att jag tryckte på lite mjukt med skänkeln och så gick han framåt och verkade tänka "okej, du vet säkert bäst så då går vi då".

Uppe på volten jobbade vi i låg form på volt och lite blandade ridvägar så att han inte skulle bli uttråkad. Skötte sig bra, han orkade inte bära sig i form så länge så jag krävde inte så mycket utan kände mest av honom och lät honom slappna av mycket.

På söndag ska jag rida honom igen och då blir det nog en tur på Långdalen. Hoppas på sol!




Kommentarer
Postat av: Sara

Haha toppen ville bara visa att hon kan göra sidvärtsrörelser.. ;) nä men skämt åsido, hon e nog grymt brunstig så kanske bäst att rida ut själv på henne så hon inte stressar upp sig eller ngn annan?

2010-03-04 @ 12:28:14
Postat av: Sara

Tack tack=) jag är rätt stolt själv måste jag ärligt säga ;) Det har tagit många timmar på ryggen och mycket mycket tålamod för att få henne som hon är. Hon har inte varit lätt, det är en riktigt tuff häst i grunden! Det är egentligen först nu hon har mognat och fattar vad det hela går ut på. Hon hade ju ont i ryggen också men det har ju gått över tack och lov, men det bidrog en del till hennes beteende. Tjafsigheten kommer av bland annat brunstigheten och att man måste rida henne mellan hand och skänkel så att hon inte får tillfälle att göra det. Det är inte så lätt för jenny att rida en dag i totalt mörker, och ofta har det varit busväder när hon kommit ut stackaren! Hon skulle också behöva rida för instruktör som kan hjälpa henne... det behöver man ju liksom. Men det är inte så lätt när det är som det är ute nu. Hoppas det funkar med Excon. Det kommer ta tid och tålamod med honom också kan jag lova! Räkna med ett år tills ni hittat varandra och saker fallit på plats. Skynda långsamt som det heter, och ta så mycket hjälp av instruktör som du kan. Det var sen jag började rida för Åsa som saker började gå framåt, det är bara att inse att man inte kan allt, hehe. Det är väl mitt bästa tips jag kan ge!

2010-03-04 @ 17:23:23
URL: http://tiggypop.blogg.se/
Postat av: Mickan

Ingen orsak! Kan tänka mig det, det märks att det är mycket häst! Ja, tur att du kollade upp ryggen, mycket verkade ju lossna då.



Ja, det får ta sin tid med Excon, hoppas att det kommer funka bra! Tänkte försöka rida för instruktör så ofta jag har råd, både inom dressyr och hoppning sen när det är aktuellt. Men han verkar vara en härlig häst med bra psyke! Kanske ber dig om lite tips ibland om det är okej? :) Har ju inte ridit unghäst på det här viset tidigare så det är en utmaning :)



Tack för tipset!

2010-03-04 @ 18:06:51
Postat av: Sara

Man ska alltid fråga om råd och tips om det är något man är osäker på så det ger jag mer än gärna, även om jag inte är någon expert =) Köp gärna en bok om unghästridning, i dem finns det ju mycket information!

2010-03-04 @ 18:39:52
URL: http://tiggypop.blogg.se/
Postat av: Daniel

Schyst blogg... -min alltså, http://veckansorfil.blogg.se

2010-03-04 @ 19:04:02
URL: http://veckansorfil.blogg.se/
Postat av: FERHAT - Studerar till sjuksköterska

Vad tycker DU om killar som bloggar? Är det fel att killar bloggar? Jag vill veta vad du tycker, In på min blogg och kommentera :)

2010-03-04 @ 19:06:28
URL: http://ferhat.blogg.se/
Postat av: Mickan

Ibland är det bara bra att få en åsikt, man kanske har olika synvinklar och så har man ju olika erfarenheter också och det skadar ju inte med olika syn på saker! :) Ja, jag funderar på att köpa en bok faktiskt. Tänkte kolla efter någon bra på lördag, annars blir det att beställa hem :) Har du något tips på någon bra? Men jag tror att det kommer gå bra, det är ju bara att ta det lugnt och ta små steg framåt :)

2010-03-04 @ 19:13:44
Postat av: Mikaela

söt häst :)

2010-03-04 @ 19:39:24
URL: http://mikaelafranzen.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej!

jag har frågesport som slutar i kväll så pass på att fråga något nu =) det är ju bara kul ju

kram

2010-03-04 @ 19:48:04
URL: http://aooww.blogg.se/
Postat av: Sara

Sluta göra reklam för era bloggar!!!!

2010-03-04 @ 23:30:38
URL: http://tiggypop.blogg.se/
Postat av: Mickan

Ja, lagom irriterande..

Postat av: Mickan

Tog bort en av mina kommentarer då Jenny läst den och missuppfattat mig, hon trodde att jag tyckte att hon red dåligt vilket jag verkligen inte tycker! Men vill inte ha några missförstånd så tog bort den!

2010-03-07 @ 15:47:27
Postat av: Jenny

Tack Mickan, förstår att jag missförstod men ändå schysst att ta bort. Då slipper jag glömma vad jag läst och missförstå igen ;)

2010-03-08 @ 21:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0