No mercy!

Tillåt mig klaga; Värkande revben. Fruset vatten. Ingen el. Frusna torvbalar. Fruset hö. Fruset bajs. Frusen motivation. För min del iallafall! Jag hoppas att den kommer tillbaka...

Är bekymrad över att sadlarna inte passar, ska prova allroundsadeln imorgon, den är mitt sista hopp. Man kan inte rida i en sadel som inte passar liksom. Håller tummarna!

Det är iallafall väldigt vackert väder. Och på tisdag ska jag rida dressyrlektion för första gången på 3 MÅNADER!!!! Sjukt. Så här ska det liksom inte vara. Det håller inte i längden om man vill komma någonvart! Känns som jag står och stampar  och stampar och inte kommer vidare med min ridning och det är SÅ frustrerande. Skynda långsamt heter det ju. Suck... Varför började jag inte med någon billig och enkel sport?

Sådär, nu har jag klagat färdigt.

Skulle inte banga på att vara där just nu...

-25 grader imorse!

Fyyy bubblan...
Var först ute imorse och bestämde att hästarna får stå inne idag för att förhindra att vattnet fryser, utom stona med föl...Toppen och Cathy fick gå ut en kvart först så de skulle få röra på sig medan jag mockade och tog ner hö. Jenny skulle rida Toppen och jag hade tänkt rida Silver men avstod pga kyla och att mitt revben värkte. Överansträngde mig kanske lite igår :P När allt var klart åkte jag hem för at få i mig en ordentlig frukost och värma upp mina frusna tår. Snarare min högra stortå, den fryser alltid! Inga andra tår är lika känsliga på min fötter, bara höger stortå... måste ha blivit trampad på för många gånger ;) Ska åka ut ikväll igen och natta de små odjuren <3 


Julia här!

Tja! Julia som skriver nu då, jag är 17 år men fyller 18 det här året och jag är medryttare på hästen Midnight Eye som han heter men kallas alltid för Nikki. Det är Marie som äger han men vi delar lite på han då vi rider och är i stallet oftast lika många gånger varje vecka :)

Jag har ridit Nikki sen augusti 2008 så det är ungefär 1½ år nu och han är världens bästa häst såklart ♥
Nikki är en connemara som fyller 6 år nu i sommar typ, han är en jättesöt och snäll häst men ibland får han för sig massa bus men det är så det ska vara!
Marie tränar Nikki i dressyr och jag har hand om hoppningen, självklart rider jag dressyr ute och på volten men inte så mycket för tränare längre utan nu hoppar vi mest. Fast voltens underlag är ju inte direkt det bästa nu så vi har inte hoppat sen typ oktober.. Väldigt tråkigt eftersom nikki håller på att lära sig hoppningen nu. Men vi har kommit en bit på väg och han är jätteduktig! Förhoppningsvis ska vi åka iväg på fälttävlanskurs nu i vår/sommar och kanske ställa upp i någon hopptävling :) 

Det var lite om både mig och Nikki!

Kram, så ses vi i stallet / Julia


Och här är Sara!

Japp! Och jag ska skriva om Top Model a.k.a Toppens och mina små äventyr! Jag är själv 22 år just nu och Toppen fyller officiellt 4 år i april. Toppen är det gulligaste busfrö som finns och det är svårt att bli arg på henne när hon hoppar och studsar omkring. Bara när hon går upp på bakbenen blir jag arg för så får man faktiskt inte göra. Det är en BIG NO NO!

Toppen är ju inte direkt "Min" häst, det är ju Renées, men jag har ridit henne sedan februari förra året (ettårsjubileum nästa vecka typ :D ) och sedan i höstas har hon en medryttare som heter Jenny som det funkar bra med=) Och i julas hjälpte Julia mig att rida henne när jag var bortrest, sjuk osv....

Mina mål med mig och Toppen är att försöka komma någonvart. Hade drömmar i höstas om att ställa upp i 4årschampionatet men jag tror att tiden och pengarna sätter stopp för det tyvärr =/ ska istället bara få henne till att bli en kanon allroundhäst med inriktning på hoppning/fälttävlan för jag tror att hon har potential. Okej hoppningen går jäkligt segt nu eftersom det inte går att rida ordentligt någonstans och än mindre hoppa... men nästa vecka ska jag komma igång med dresyrträningen hos min granne och det är iaf ett steg i rätt riktning.

Har haft en ganska svajjig period nu med ridningen, har varit bortrest och nu senast har jag varit sjuk och tvingats avstå från ridningen en vecka. Men idag var jag på hästryggen igen och tog igen all min abstinens. Jag tror jag var ute i 1 och ½ timme! Men det är bara bra, det behöver hon så hon inte blir för pigg tills Jenny ska rida ;) Måste ta hand om de medryttare man har! Och idag märkte jag att hoppsadeln glider bakåt! Så sjukt irriterande. Måste vara att hon ändrar form eller något. Hon har fått soyamjöl i 4 veckor och det märks att hon har blivit rundare och finare i linjerna, vilket ju bara är positivt iofs! Samma sak med dressyrsadeln... det måste ju vara att hon ändrat form. Kan bara hoppas att det jämnar ut sig igen framöver!? Annars blir det till att byta sadlar....uuuh!

Ser fram emot en lugn helg, kommer ha fodringar i stallet då det är "Toppens helg" delat med Emma, eftersom jag är halvfodervärd på henne sen i höstas. Vi ses i stallet!



Kan det inte bli vår snart!!!!!!!!!???????


Välkommna

I den här bloggen skriver vi om våra hästar och vad vi gör i stallet om dagarna. Vi skriver också allmänt om hästar och kanske nått tips då och då.
Vi är flera olika som skriver men alla rider i samma stall, stall remi, ute på värmdö.

Har ni några frågor är det bara att kommentera så svarar vi :)


RSS 2.0