Angarns träningsanläggning för galopphästar

Dit åkte jag och Toppen idag för att öva lite mer häcklöpning! Kalle, veterinären var där med sin häst som fick vara först och visa hur man skulle göra=) Det gick verkligen undan och Toppen var jätteduktig och tyckte det var askul. Hon lär nog vara mör i kroppen imorgon. Hon lastar så fint nu och är duktig i transporten. Min kompis Lovisa var med som groom och fotograf. Ni kan se bilder om ni går in på lovvas.blogg.se.


30:e Maj, snart sommarlov! :D

Hoppade lektion för Nicole idag. Vi hoppade studs, sen ändrade vi om till en kombination och så övade vi på att reglera galoppsprången. Gick verkligen jätte bra! :D

Fyra korta filmsnuttar från idag:


Älskar min häst, han är bäst :) ♥

Segaste "Tävlingen" EVER!!!

Vid nio imorse anlände jag, Toppen och Julia till Gustavberg för att hoppa clear round. Jag skulle hoppa 70 och 90 cm på Toppen och vi hade blivit informerade om att alla skulle hjälpa till att bygga bana vid just nio och därför tog vi med oss hästarna.

Vid tio började första klassen och det var en massa ridskoleelever som skulle träna på att hoppa en bombana och en bana på 40 cm. Vi tänkte att detta tar väl inte så lång tid... Ack så fel vi hade!

Fortfarande klockan elva hade inte ens 50cm.klassen kommit igång! Toppen och Nikki väntade tålnodigt i transporten men vi tog ut dem sen så att de skulle få vänja sig vid miljön. Toppen ville inte stå still alls, hon tyckte att det var skittråkigt helt enkelt. Vi bestämde oss för att rida och värma upp vid tolv när 50 cm-klassen väl började. Vi tänkte att nu är det lite mer erfarna ryttare som ska hoppa så det går säkert lite fortare....Eller INTE!!!

Ni märker vart detta är på väg, så jag kan säga att vi strök oss från 90 cm-klassen och när vi väl fick hoppa första klassen så var klockan över två.... Helt ofattbart! Vi hade kunnat ha världens sovmorgon om vi bara hade fått lite mer information om hur de delade in klasserna fem och fem, så att fem ekipage var på framridningen och sen var de andra fem i ridhuset och väntade på varandra osv. Vi hade hellre kunnat hjälpa till att plocka bort banan på slutet. Toppen blev dessutom väldigt stel i bakpartiet av allt väntande så när det var min tur att hoppa så kändes det inte alls bra och jag tyckte rätt synd om henne. Men vi blev felfria iallafall och fick vår första rosett tillsammans! På det hela taget hade det varit en bra dag ur "miljöträningssynpunkt". Toppen skötte sig exemplariskt (mao hon gjorde inga jättekonstiga grejer) och gick dessutom rakt in i transporten utan tjafs och utan lina på hemvägen! Nu är det bara att åka iväg och tävla på riktigt =)


Toppen på Täby Galopp!

Ok nytt försök, mitt första utkast till inlägg raderades. Kul. Kul dag. Typ lika mycket motgångar som framgångar. Waaah jag ooorkar inteeeeee!!!!!

Andas. Nya tag. Inte bli deprimerad, det går över. Mina fingrar gör ont, jag kommer till varför om en stund. Ska bara försöka återskapa det jag skrev innan allt raderades.

Morgonen inleddes i regnets tecken. Jag hade vaknat av en mardröm då jag drömde att min bil gick sönder igen (drömmer alltid att den går sönder innan jag ska köra hästtransport, fick något trauma när den dog på motorvägen förra året på väg hem från Runsten när jag var där med Dust... Inte att rekommendera!) så jag åkte till stallet för att ta in Toppen och fodra henne och för att hon skulle få torka och vila innan dagens strapatser. Sen åkte jag hem och åt frulle.

Vid tolv åkte jag tillbaka och packade och fixade det sista och väntade på Julia som skulle hjälpa mig att lasta. När hon kom så skulle jag koppla på släpet men hittade inte nyckeln. "Det här händer inte" tänkte jag och fick panik, för den låg verkligen inte i lådan! Ringde Renée utan resultat för hon jobbade. Jag hade bestämt mig för att inget skulle stoppa mig från att komma iväg så jag och Julia rusade till Bettan i ren desperation. Hon hade lyckligtvis en metallsåg som låg i hennes bod (tack gode Gud, hon räddade min dag), så jag sågade upp skiten på tre röda! (Jag hade horn i pannan kan jag lova...)
Sen kopplade jag på släpet och lastade Toppen. Hon har blivit så duktig, det tog knappt fem minuter och det funkar bra med kedja och lina bara någon står bakom med en hand på hennes rumpa.

Väl iväg så rullade allt på. På E18 kom vi ikapp åskvädret och jag tyckte ganska synd om Toppen som stod där bak. Jag såg iofs inte så mycket framför mig av allt regn. Typiskt min tur att råka ut för åskväder när man väl åker själv med hästen.... tack för den. Men det som inte dödar härdar, inte sant?

Toppen fick en egen box och hon fick stå i den och vänja sig vid miljön medan Edward den fjärde (Kalle, veterinärens häst) sprang in en seger i Steeplechasen! Jag fick äran att leda honom till vinnarcirkeln och bli fotad med jockeyn och ägaren och även att skritta honom efter loppet utanför dopingkontrollen (i regnet, bör tilläggas. Men det var inte så farligt just då).

Sen var det Toppens tur att visa framfötterna. Hon var taggad till tusen! Hon skötte sig ganska bra ändå, hon gjorde inget ovanligt utöver det hon brukar göra, utan vara bara laddad så som man kunde förvänta sig av en fyraåring som är på en bana för första (?) gången med andra hästar som sprang runt henne och hoppade häckar. Vi fick öva på att hoppa häckar och det gick bra! På slutet gjorde vi ett snabbjobb och Hej vad det gick undan! Så himla häftigt at bara få släppa på bromsen och låta henne köra järnet. Det märktes att hon trivdes, att galoppera är ju det hon är född till! Vi kunde konstatera att hon har ganska bra kondis ändå och vi var väldigt nöjda med hennes första insats på galoppbanan.

Nu till mina fingrar, de fläktes lite av grimskaftet när hon slängde sig bakåt (suck, mongohäst) för jag hade inga vantar på mig för de var blöta och kalla. Aj aj... men det går över. Plus att mitt lillfinger e lite vrickat och stelt nu av någon anledning. Varför njuta när man kan lida? (finskt ordspråk ;P) Det gick bra att lasta hem också förutom den incidenten.

Vi åkte hem via Waxholm, ganska mysigt att åka färja. Toppen skötte sig exemplariskt i transporten hela vägen!
Vid stallet var jag ensam så jag lossade henne och sen fick hon backa ut själv så fångade jag henne i grimskaftet när hon passerade mig och det funkade asbra! Nu ska det bara funka åt andra håller också.... =) Ingenting är omöjligt!

Hon fick sova inne inatt för det är fortfarande skitväder ute. Hon var ju så duktig idag också. Hon är den coolaste häst jag vet! <3 Toppen <3


Första hopptävlingen!

Tänkte att jag skulle berätta lite om i torsdags då jag och Nikki var iväg på våran första hopptävling!
Dagen började med att jag och Marie kom till stallet på morgonen och fixade iordning transporten och lite småsaker, det mesta hade jag gjort dan innan. Nikki åt sin morgonmat och jag gick mest runt och var nervös :P
Sedan när allt var klart lastade vi och det var inga problem alls! Nikki gick så snällt in i transporten med hjälp av lite mat och bananer. Sedan bar det av mot Siggesta där tävlingen var. Jag gick och betalade och sedan lastade vi ut, Marie gick runt med han så han fick kolla runt lite och jag hjälpte till att bygga fram banan. Jag hade anmält mig till clear round, 70 och 80 cm. Efter ett tag så fixade vi iordning Nikki och jag började rida fram. Han kändes jättefin, lite spänd i början men det är ju inte så konstigt. Efter det var det dags att gå in i ridhuset och hoppa fram, även där var det inga problem, han var pigg och framåt! Snart var det dags och jag var faktist inte alls så nervös som jag trodde jag skulle vara. Jag hade min lilla hejarklack där (Marie, Sara, Annichen och Linnea) och det kändes bra. Inne på banan så var han lite tveksam om han skulle hoppa eller inte men vi kom fram till fjärde hindret som var ett titthinder om man jämför med våra skruttiga bommar på nora så där blev det ett stopp. Men fortsatte men stannade på samma hinder igen och sen ytterligare en gång. Då var det bara att utgå.

Efter bara 20 min skulle 80-klassen börja och jag tänkte att det är bara köra på igen och trycka över han över det läskiga hindret så jag gick in i ridhuset och hoppade någon gång till innan jag gick in på banan igen. Kom fram till fjärde hindret igen och han stannade igen. Blev lite sur på han men red mot det igen och ett stopp igen! Sista gången hoppade han faktist och fortsatte men då stannade han på femman istället och då var jag tvungen att utgå igen.
På clear round får man hoppa en gång till om man känner att det inte kändes så bra första gången så bestämde mig för att hoppa en sista gång. Han hoppade allt tills vi kom till näst sista hindret då han vägrade ut sig på det istället. Väldigt synd eftersom det var ett helt vanligt hinder och vi nästan kom igenom hela banan.
Men han var jätteduktig ändå och jag är nöjd! Det var riktigt roligt att få komma iväg :)

Ska nog iväg igen den 29e maj för att hoppa clear round på Gurra och hoppas då att vi kommer runt banan!



Dagen

Red hopplektion för Åsa Abrahamsson idag tillsammans med Sara på Toppen & Ida på Svanur. Gick verkligen super bra! Mycket bättre än förra gången oxå. Är hel nöjd :) Hoppas Åsa kan komma ut snart igen!

Lite bilder;





Jag har verkligen världens underbaraste häst ♥

Toppen - Update

Har inte haft tid att skriva på bloggen om det senaste vad gäller mig och Toppen, men nu tar jag mig tid även fast jag borde plugga hehe....

Sista dagen på Runsten gick också bra, Toppen var lugnare och kändes kanon. Pass nummer 5 ägnade vi åt att repetera några övninga från gårdagen, just för att gå tillbaka ett steg och inte göra nya saker hela tiden. På slutet på det passet fick vi dock hoppa 2 nya saker som var en "Irish bank" dvs ett upphopp i uppförsbacke, sedan en nerförsbacke med ett dike på slutet. Toppen tittade först lite extra på det, och sedan med lite övertalning så hoppade hon över det och landade typ jämfota haha! Så himla söt.. Vi tog det en gång till och fick bättre flyt. Sedan hoppade vi en liten trappa både uppåt och neråt och det gick också bra.

Kursens sista pass bestod av en ihopsatt bana av ca 10 - 12 enkla hinder som stockar, diken, soffa, lådor, trappa och lite vatten. Vi hoppade ett litet uppvärmningshinder några gånger och en var det bara att invänta sin tur. Jag startade som nummer två. Vi fick stå i en startfålla och på order så startade vi mot första hindret som var några stockar. Toppen kändes positiv men jag fick rama in en hel del. Vi hade bra fart och hon tittade lite extra på några lådhinder som vi aldrig hade hoppat förut, men jag klämde över henne utan större bekymmer. Eefter sunken road kom en snäv sväng och se skulle man hoppa ett till lådhinder som vi aldrig hoppat. Där tyckte hon att det var för läskigt så vi fick ett stopp. Men vi vände bara tillbaka och tog sats igen så hoppade hon det snällt. Sen kom trapporna och sista vattenhindret som hon bara seglade igenom. Öronen var prickade framåt hela tiden och man märkte hur kul hon tyckte det var! Jag själv var skitnöjd över hela ritten och kände bara att hela kursen hade varit så himla lyckad! Trötta men enormt belåtna så skrittade vi av och packade ihop och åkte hem. Toppen fick vila i tre dagar, men redan tredje dagen så rejsade hon runt i hagen och verkade känna sig fit for fight igen!

Har tyvärr inga nya bilder ännu, men väntar med iver på filmen som ska komma, då lovar jag att sätta upp den antingen på facebook eller här.

De senaste veckorna har mest bestått av uteritter och hon har känts riktigt fräsch och lyhörd. Det är en fröjd att rida henne när hon sköter sig... Vilket kan bero på att hon nu utan tvivel är dräktig!? Calle, veterinären, kollade henne idag och kunde konstatera att det faktiskt finns en miniToppen därinne!

Har tagit upp planerna på att kvala till 4årschampionat i fälttävlan med henne nu i höst, så nu sitter jag och planerar in tävlingar... Spännande! Det är bara det att det är så himla mycket som ska klaffa, och tyvärr så är det ju pengarna som styr i slutändan. Man ska ju hinna träna emellan tävlingarna också. Men finns viljan så går det, måste bara sätta upp en plan och sedan följa den.



<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


"Boxen" - en dubbel hoppövning

Börja med att ställa upp två (3 meter breda) hinder mitt på diagonalen med 3 meters mellanrum. På den andra diagonalen utnyttjar du de hinderstöd du andvänt till första diagonalen och sätter upp även där två hinder som automatiskt blir med 3 meters mellanrum (och 3 meter breda). Övningen är nu placerad i mitten av ridbanan och uppifrån ser det ut som en box, där av namnet.


Du rider övningen i en åtta. Hur stor åttan ska vara väljer du själv beroende på hur långt i utbildningen ni kommit.


Börja med att rida övningen med enbart bommar på marken så hästen vänjer sig vid att bli "instängd". Därefter fortsätter du med att lägga upp bommarna så det blir fyra kryss. Kryssen hjälper hästen och dig att hitta vart på hindret ni ska rida för att komma rakt.


Först när hästen känns stadig och trygg med övningen lägger du upp bommarna till rättuppstående/räcke. Tänk bara på att det här är en jobbig övning för hästen så sätt inte upp allt för höga hinder, 50-70 cm räcker gott och väl.


Med den här övningen tränar du dels studs men även att svänga åt både vänster och höger, framför som bakom hindren.


Övning


Källa: http://hasthoppning.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=a4ea025c-d52e-4e86-93cf-c2a151f669f4


Mikaela


Hoppövning

En enkel övning som hjälper en att få till ett bra språng.


Du börjar med att komma i trav över första bomserien, fattar sedan galopp och galopperar över andra bomserien. På så vis har du en bra galopp när du hoppas hindret.

Enkel men nyttig övning!


Mikaela

Serpentin-hoppning


Ställ tre hinder på medellinjen med åtta meter mellan varje hinder. Använd tre bommar per hinder och börja med att lägga bommarna på marken som travbommar. För stora hästar passar det med drygt en meter emellan. Trava i serpentiner över bommarna och var noggrann med vägarna.


– Om hästen ramlar inåt i svängarna kan du göra en volt i varje båge.
När serpentinerna fungerar bra i trav kan du lägga upp ca 50 cm höga hinder. Rid sedan serpentin­erna i galopp och försök få hästen att landa i rätt galopp efter varje hinder.

– För att få hästen att landa i rätt galopp är det viktigt att du drar tillbaka den blivande ytter­axeln. Du kan även ge hästen den nya galopphjälpen över hindret.

Om hästen inte landar i rätt galopp så byt galopp genom galoppombyte eller genom att sakta av till trav beroende på vad hästen är i sin utbildning. Var väldigt noga med vägarna och rid rakt fram efter hindret så att du får så lång väg som möjligt till hindret efter. Om du slarvar med vägarna så får du ännu mindre tid på dig att rida mot hindren. Även här kan du lägga in en volt i varje båge om det behövs. 



























 








Källa: http://www.stallhubbo.se/index.php?option=com_content&task=view&id=181&Itemid=108

Mikaela

 


Temptations första promenad

Igår var det dags för en ny premiär. Temptation fick gå ut på promenad i skogen för första gången!

Hade sällskap av Jenny och Sara till stallet. Varken Jenny eller jag skulle rida så vi började med att mocka, åringboxen är hemsk!

Gick för att hämta Temptation i hagen och tror hon börjar känna igen mig för så fort hon såg mig såg hon uppmärksam ut och närmade sig långtsamt. Kunde ta in henne i stallet utan att hon stretade emot som hon hon gjort gångerna innan. Fick ta hjälp av Jenny då Pemberly bestämt sig för att följa med in och nästan sprang över mig och Jenny. Men det gick bra till slut och vi fick en Temptation. Ställde henne i boxen och gav henne fibergi, hon stod rätt lugnt och det kom bara något enstaka gnägg. Ingen hysteri den här gången inte :)

Borstade överallt och lyfte på hovarna, fram har alltid gått bra men bak har hon kickat lite med när jag släppt ner benet. Men idag gick det bra, inga problem att lyfta någon av hovarna och hon skötte sig väldigt bra.

Ledde sedan ut henne ur stallet, hon brukar tveka lite men inte den här gången. Knallade på med någon mindre tvekan som släppte snabbt och jag och Jenny gick mot Långdalen. Hade bestämt mig för att klättra Görsta oranga, den första stigen på Långdalen. Hon blev rädd för något och for i väg i galopp förbi mig och jag trodde att hon skulle springa över Jenny. Men inte då, hon tvärnitade när hon såg att Jenny "var ivägen". NH-träningen funkar visst! Sedan fortsatte vi genom skogen och hon skötte sig verkligen över förväntan, ingen stress, inget snubbel, hon var helt enkelt jätteduktig!

Mötte Sara på Dust när vi kom ner på Långdalen, han befann sig en bit bort när vi fick syn på dem och Temptation blåste upp sig och stod som en staty. Sen förstod hon att det inte var någon fara och slappnade av. Dust fortsatte dock att spänna sig ett bra tag till, läskiga Temptation! ;D

Jag och Sara tog sällskap till volten där hon jobbade Dust lite i trav och skritt och jag gick igenom NH-övningarna. Hon skötte sig riktigt bra här med och vi tränade inte så länge, tyckte det räckte med en kort stund då vi varit på promenad också.

Hon gick lugnt och sansat bakom mig nrä vi gick tillbaks till stallet med Dust och Sara före oss.
Helt plötsligt blev hon rädd och sprang nästan på mig. jag vände mig om och såg att vi hade en islännging bakom oss som kom taktande i skritt/trav. Lät henne kollade in "monstret" och fortsatte sedan. Det gick bra en bit, hon gick närmare mig än vanligt men brydde mig inte om det. Sen helt plötsligt for hon förbi mig i galopp och jag fick stopp på henne rätt fort. Då hade kvinnan på islänningen antagligen tröttnat på att ligga bakom oss och istället för att säga något, ridit upp i rumpan på Temptation! Jag blev irriterad och muttrade att "Ja, det kanske är bäst att du rider förbi" Det gjorde hon, utan att säga nånting.
Temptation lugnade sig fort men jag skulle då aldrig rida så nära en unghäst, hon hade ju lika gärna kunnat sparka.

Runsten del 2

Så kom den andra dagen. Ryttarna i grupp 4 skulle rida vid 11 så vid halv 8 fodrades hästarna och man passade på att känna lite på hästarnas ben. Allt verkade frid och fröjd så de gick för att inhämta lite frukost till sig själva.

På schemat stod hoppning över diken, bankar och sunken road. Idag var hästarna mer taggade då de verkade ha insett vad det hela handlade om. Speciellt kaxig var lille 4-åringen som verkade ha bestämt sig för att inte stå still alls. Sara fick kämpa konstant med att försöka lugna virvelvinden (läs: försöka hålla sig kvar) emellan turerna.

Hoppningen i sig gick galant, det blev några helikopterhopp emellanåt med rena glädjebocksprång efter hindrena men över kom de alltid på ett eller annat sätt. Självförtroendet var det sannerligen inget fel på. Pass 3 avslutades med att gå igenom det "stora vattnet" för att svalka benen och som introduktion till kommande pass 4 då större delen skulle tillbringas just där.

Efteråt blev det inte helt oväntat re-fuelling och vila. Sara sade att hon hoppades att Toppen skulle vara lite tröttare till nästa pass, för när hon är såhär taggad är hon bara jobbig och inte direkt rolig alls att ha att göra med. Hon är ju en rätt spänstig häst så plötsligt är hon överallt och ingenstans och vet knappt själv vad hon håller på med. Men är man fullblod och fyra år och tycker att livet leker så får man nog som ryttare bara acceptera att det kan bli sådär ibland!

Nedan: Toppen och Sara hoppar bank med stockar efter



Vid 5 snåret var det dags igen. Man jobbade igång hästarna direkt genom att gå fram och tillbaka genom vattnet tills det inte var läskigt längre, och det tog inte lång tid innan alla red genom det utan bekymmer. På Toppen-fronten såg det lugnare ut än innan och Sara kunde fokusera mera på övningarna. Det var roligt att se alla hästarna som hoppade i och ur vattnet, det märktes att de tyckte det var kul. Hela gruppen var en "grönhäst" grupp och Ulf tyckte att de hade jobbat på bra så när alla hade gjort övningarna lugnt och fint så avslutade de ganska fort. Det syntes nämligen på dem att nu var de ganska trötta, inte bara fysiskt.

Nu väntade en välförtjänt vila inför den tredje och sista dagen.

Lite bilder på andra deltagare från kursen, men man får se hur det såg ut och vilka övningar som gjordes.



Överst: Över stockar in i vattnet



Överst: Nerhopp från sidan ner i vattnet



Överst: Upp ur vattnet över en stock

Artikelserie från helgens prestationer på Runstens Gård Del 1

I Valborgshelgen arrangerades en fälttävlanskurs för A-tränaren Ulf JohanssonRunstens Gård. Kursen var fullsatt och stämningen var på topp och fylld av förväntan. För mer info om själva anläggningen, se www.runsten.se

Två av deltagarna var Sara Inborr med sitt fyraåriga fullblod Top Model och hennes granne Ulrika Enhörning med sin femåriga valack Corazon. Vi på tidningen Ploglandet Riders fick följa med dem under helgen.

När ryttarna väl skulle rida till banan fick de en smärre chock när de kom fram. Det som slår en är nämligen anblicken av den enorma gräsytan som skulle kunna få vilken slö-häst som helst att tända till. Underlaget var perfekt och vädret var på ryttarnas sida med 12 plusgrader, lite svalkande brisar och uppehåll.
Fredagens första pass inleddes med lite uppmjukning och ett litet dressyrpass för att vänja hästarna vid att få springa runt på den stora ytan. Sedan fortsatte man med några komigånghinder som bland annat stockar, "soffan" och ett rishinder m.m. Efter passet ville vi höra Saras kommentar om hur hon tyckte att första passet hade gått;

"Toppen kändes väldigt samlad och fokuserad under hela passet, hon gjorde allting rätt och det kunde inte ha gått bättre. Självklart tittade hon på några hinder men hon hoppade över dem sen utan problem. Hon var inte heller så pigg på att lämna gruppen när det var hennes tur att hoppa men efter lite övertalning så gick det också. Om jag får klaga på en sak så tyckte jag inte att hon lyssnade till min skänkel ordentligt, så jag ska faktiskt prova att rida med ett par sporrar nästa pass. Det blir första gången så jag får se hur hon reagerar".

Alltså, sporrar på nästa pass. Spännande.
Efter lite vila, vatten och mat för både hästar och ryttare så var det dags för pass 2. Sporrarna åkte på och ryattarna begav sig mot banan. Detta pass inleddes med att hoppa små diken och tillslut ett ganska brett dike. Det såg lite mer ostabilt ut i början för Sara och Toppen, Toppen verkade irriterad och ganska studsig. Över ett dike hoppade hon rätt konstigt, ingen såg riktigt vad som hände men i landningen drog Toppen upp huvudet så kraftigt att hon slog Sara rätt i ansiktet med nacken (mankammen). Det verkade ha gått bra ändå så efter att den första chocken lagt sig så togs sporrarna av och ridpasset fortsattes, mycket stabilare den här gången. Saras tankar om det hela lät såhär;

"Ja, sporrarna var ingen hit hos Toppen. Hon blev rätt ut sagt skitförbannad på dem, haha. Däremot tycker jag att de fick henne att skärpa sig vad gäller att lyssna på skänkeln på ett helt annat sätt som faktiskt höll i sig genom hela kursen, så helt förkastat var det inte. Vad beträffar smällen jag fick i ansiktet så fattar jag inte vad som hände, hon hoppade upp sig väldigt ordentligt eftersom hon var ganska laddad och så landade hon abrupt och så var jag inte beredd på det och så ledde det ena till det andra. Det ömmar lite i läppen och tänderna men det har slutat snurra nu iallafall, hehe... Nya tag imorgon, Toppen var super över dikena tillslut. Man kan knappt tro att hon är fyra år, när det är hon som leder över de andra, äldre och skraja hästarna!"

En lyckad första dag med andra ord. Nya krafter och nya utmaningar väntade imorgon, kvällen avrundades med en utsökt middag och traditionell majbrasa.

Några bilder från helgen;







Fortsättning följer.


RSS 2.0