Runsten del 2

Så kom den andra dagen. Ryttarna i grupp 4 skulle rida vid 11 så vid halv 8 fodrades hästarna och man passade på att känna lite på hästarnas ben. Allt verkade frid och fröjd så de gick för att inhämta lite frukost till sig själva.

På schemat stod hoppning över diken, bankar och sunken road. Idag var hästarna mer taggade då de verkade ha insett vad det hela handlade om. Speciellt kaxig var lille 4-åringen som verkade ha bestämt sig för att inte stå still alls. Sara fick kämpa konstant med att försöka lugna virvelvinden (läs: försöka hålla sig kvar) emellan turerna.

Hoppningen i sig gick galant, det blev några helikopterhopp emellanåt med rena glädjebocksprång efter hindrena men över kom de alltid på ett eller annat sätt. Självförtroendet var det sannerligen inget fel på. Pass 3 avslutades med att gå igenom det "stora vattnet" för att svalka benen och som introduktion till kommande pass 4 då större delen skulle tillbringas just där.

Efteråt blev det inte helt oväntat re-fuelling och vila. Sara sade att hon hoppades att Toppen skulle vara lite tröttare till nästa pass, för när hon är såhär taggad är hon bara jobbig och inte direkt rolig alls att ha att göra med. Hon är ju en rätt spänstig häst så plötsligt är hon överallt och ingenstans och vet knappt själv vad hon håller på med. Men är man fullblod och fyra år och tycker att livet leker så får man nog som ryttare bara acceptera att det kan bli sådär ibland!

Nedan: Toppen och Sara hoppar bank med stockar efter



Vid 5 snåret var det dags igen. Man jobbade igång hästarna direkt genom att gå fram och tillbaka genom vattnet tills det inte var läskigt längre, och det tog inte lång tid innan alla red genom det utan bekymmer. På Toppen-fronten såg det lugnare ut än innan och Sara kunde fokusera mera på övningarna. Det var roligt att se alla hästarna som hoppade i och ur vattnet, det märktes att de tyckte det var kul. Hela gruppen var en "grönhäst" grupp och Ulf tyckte att de hade jobbat på bra så när alla hade gjort övningarna lugnt och fint så avslutade de ganska fort. Det syntes nämligen på dem att nu var de ganska trötta, inte bara fysiskt.

Nu väntade en välförtjänt vila inför den tredje och sista dagen.

Lite bilder på andra deltagare från kursen, men man får se hur det såg ut och vilka övningar som gjordes.



Överst: Över stockar in i vattnet



Överst: Nerhopp från sidan ner i vattnet



Överst: Upp ur vattnet över en stock

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0