Segaste "Tävlingen" EVER!!!

Vid nio imorse anlände jag, Toppen och Julia till Gustavberg för att hoppa clear round. Jag skulle hoppa 70 och 90 cm på Toppen och vi hade blivit informerade om att alla skulle hjälpa till att bygga bana vid just nio och därför tog vi med oss hästarna.

Vid tio började första klassen och det var en massa ridskoleelever som skulle träna på att hoppa en bombana och en bana på 40 cm. Vi tänkte att detta tar väl inte så lång tid... Ack så fel vi hade!

Fortfarande klockan elva hade inte ens 50cm.klassen kommit igång! Toppen och Nikki väntade tålnodigt i transporten men vi tog ut dem sen så att de skulle få vänja sig vid miljön. Toppen ville inte stå still alls, hon tyckte att det var skittråkigt helt enkelt. Vi bestämde oss för att rida och värma upp vid tolv när 50 cm-klassen väl började. Vi tänkte att nu är det lite mer erfarna ryttare som ska hoppa så det går säkert lite fortare....Eller INTE!!!

Ni märker vart detta är på väg, så jag kan säga att vi strök oss från 90 cm-klassen och när vi väl fick hoppa första klassen så var klockan över två.... Helt ofattbart! Vi hade kunnat ha världens sovmorgon om vi bara hade fått lite mer information om hur de delade in klasserna fem och fem, så att fem ekipage var på framridningen och sen var de andra fem i ridhuset och väntade på varandra osv. Vi hade hellre kunnat hjälpa till att plocka bort banan på slutet. Toppen blev dessutom väldigt stel i bakpartiet av allt väntande så när det var min tur att hoppa så kändes det inte alls bra och jag tyckte rätt synd om henne. Men vi blev felfria iallafall och fick vår första rosett tillsammans! På det hela taget hade det varit en bra dag ur "miljöträningssynpunkt". Toppen skötte sig exemplariskt (mao hon gjorde inga jättekonstiga grejer) och gick dessutom rakt in i transporten utan tjafs och utan lina på hemvägen! Nu är det bara att åka iväg och tävla på riktigt =)


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Även fast det var segt så skötte sig både Toppen och Nikki super :)

2010-05-31 @ 10:00:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0