Toppen - Update

Har inte haft tid att skriva på bloggen om det senaste vad gäller mig och Toppen, men nu tar jag mig tid även fast jag borde plugga hehe....

Sista dagen på Runsten gick också bra, Toppen var lugnare och kändes kanon. Pass nummer 5 ägnade vi åt att repetera några övninga från gårdagen, just för att gå tillbaka ett steg och inte göra nya saker hela tiden. På slutet på det passet fick vi dock hoppa 2 nya saker som var en "Irish bank" dvs ett upphopp i uppförsbacke, sedan en nerförsbacke med ett dike på slutet. Toppen tittade först lite extra på det, och sedan med lite övertalning så hoppade hon över det och landade typ jämfota haha! Så himla söt.. Vi tog det en gång till och fick bättre flyt. Sedan hoppade vi en liten trappa både uppåt och neråt och det gick också bra.

Kursens sista pass bestod av en ihopsatt bana av ca 10 - 12 enkla hinder som stockar, diken, soffa, lådor, trappa och lite vatten. Vi hoppade ett litet uppvärmningshinder några gånger och en var det bara att invänta sin tur. Jag startade som nummer två. Vi fick stå i en startfålla och på order så startade vi mot första hindret som var några stockar. Toppen kändes positiv men jag fick rama in en hel del. Vi hade bra fart och hon tittade lite extra på några lådhinder som vi aldrig hade hoppat förut, men jag klämde över henne utan större bekymmer. Eefter sunken road kom en snäv sväng och se skulle man hoppa ett till lådhinder som vi aldrig hoppat. Där tyckte hon att det var för läskigt så vi fick ett stopp. Men vi vände bara tillbaka och tog sats igen så hoppade hon det snällt. Sen kom trapporna och sista vattenhindret som hon bara seglade igenom. Öronen var prickade framåt hela tiden och man märkte hur kul hon tyckte det var! Jag själv var skitnöjd över hela ritten och kände bara att hela kursen hade varit så himla lyckad! Trötta men enormt belåtna så skrittade vi av och packade ihop och åkte hem. Toppen fick vila i tre dagar, men redan tredje dagen så rejsade hon runt i hagen och verkade känna sig fit for fight igen!

Har tyvärr inga nya bilder ännu, men väntar med iver på filmen som ska komma, då lovar jag att sätta upp den antingen på facebook eller här.

De senaste veckorna har mest bestått av uteritter och hon har känts riktigt fräsch och lyhörd. Det är en fröjd att rida henne när hon sköter sig... Vilket kan bero på att hon nu utan tvivel är dräktig!? Calle, veterinären, kollade henne idag och kunde konstatera att det faktiskt finns en miniToppen därinne!

Har tagit upp planerna på att kvala till 4årschampionat i fälttävlan med henne nu i höst, så nu sitter jag och planerar in tävlingar... Spännande! Det är bara det att det är så himla mycket som ska klaffa, och tyvärr så är det ju pengarna som styr i slutändan. Man ska ju hinna träna emellan tävlingarna också. Men finns viljan så går det, måste bara sätta upp en plan och sedan följa den.



<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0