Tre hinder - flera övningar



Med tre enkla hinder kan du hitta på många roliga och nyttiga hoppövningar. Här nedan följer tre
exempel.


1:1

3 hinder längst långsidan

Ställ upp tre rättuppstående hinder längst ridbanans långsida med minst tre galoppsprång mellan hindrena, så att du lätt kan lägga volter. Övningen är bra för sega hästar då flera hinder på raken ofta får hästen att "suga tag" i hindrena, men det är även nyttig träning för den hetare hästen som får lära sig att lyssna och vänta ut ryttarens hjälper. Om hästen drar mot hindret - lägg en volt, hoppa samma hinder igen och rid sedan vidare mot nästa. Du byter lätt varv genom att vända snett över.

 

1:2

3 hinder längst medellinjen

Även den här övningen rids med minst tre galoppsprång mellan hindrena. Genom att lägga volter är det meningen att få en mjuk och lyhörd häst. Gör inte övningen för förutsägbar för hästen. Rid alla hinder på raken ibland också, meningen är att hästen ska lyssna ordentligt på dina hjälper - volta eller hoppa - allt beroende på vad du ber den om.

 


1:3

3 hinder längst medellinjen

Den här övningen har ungefär samma princip som övningen här ovan. Den är lösgörande och du lär dig att få med hästen i svängarna. Ekipage som kommit en bit kan öva på att byta galopp över mittenhindret. Den här övningen ska inte ridas för länge och för hårt då det är jobbigt för hästen att jobba på volt, speciellt då det inkluderar hinder. Ta många pauser. Ett bra avstånd mellan hindrena är 20 m.


Då kan jag träna Merillo såsom Annichen föreslog i ett annat inlägg, att jag avbryter och lägger en volt och hoppar sen så att Merillo inte vet vad vi ska göra varje gång. Tror vi gjorde en liknande övning med Nicole. Man kan ju börja med att ha bommar på marken och sen lägga upp låga kryss och sen bygga på den. Blir han trygg i övningen borde det gå att höja sen. Kommentera gärna eller ge förslag!


Kommentarer
Postat av: :)

Vore kul att veta var ni hittar såna här bra övningar? :)

2010-02-19 @ 15:05:15
Postat av: Mickan

Just dem här två, hasthoppning.ifokus.se Man får leta lite :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0