Igår hoppade vi!

Nu ska jag skriva igen för som Sara skrev tidigare, så sken jag som en sol igår!


För er som inte vet så är Merillo bomrädd, han har tidigare hoppats av Annichen och hans f.d. fodervärd men han blev av någon okänd anledning rädd när han var hos fodervärd och har sedan dess varit rädd för bommar och hinder. Jag har bestämt mig för att jobba med detta då jag älskar att hoppa.
Jag hann jobba lite med hans bomrädsla innan snön försvann och längtar nu efter att få fortsätta. Vi har under vintern hunnit bygga upp förtroendet mellan oss så det tror jag kommer göra mycket i vår lilla kamp.


Igår så blev längtan till träning och bommar i alla fall för stor, så efter en liten tur med Linnea och Maja på täpporna och i skogen, så red jag upp mot volten. Underlaget var okej på kanterna där spåret var upptrampat så jag la upp en bom mot snön på kanten så att den blev halvt upphöjd.

Började med att rida lite lätt dressyr och lät honom se att bommen fanns där utan att jag brydde mig om den till en början. Skrittade sedan fram till bommen och med viss tvekan gick han över. Gick över i skritt några gånger och sedan i trav. Han var lite tveksam första gångerna i trav också men sen släppte det och han travade över med öronen prickade framåt!

Fortsatte att jobba honom i trav ett tag och tänkte att jag kan ju pröva i galopp och det gick kanon det också! Han har lite svårt att bedömma avståndet, vilket inte är så konstigt, och hoppade stooooort över den lilla bommen och gjorde ett antal bocksprång efter bommen ett par gånger.

Nu måste jag lära mig att läsa av honom och följa honom rätt i språnget. Måste även ställa lite krav redan nu då han gärna gasar på (som Silver ungefär) och hoppar av lite i fel ögonblick, både för långt ifrån och för nära.

Sara kom som hon skrev upp på volten ett tag och hoppade lite med oss, märker att Merillo blir lättare stressad när en annan häst är med när vi tränar men det gick bättre medan vi höll på, men där har vi alltså ytterliggare en sak att jobba på. Men sen när Sara gick tycke Merillo att det var lite nog och ville hellre följa efter dem, vilket jag inte tyckte. han gick spänd ett tag men sedan kunde vi avsluta med ett par bra hopp i trav och galopp så då plockade vi undan och skrittade till stallet, båda nöjda och glada.


Är så glad över att Merillo verkade ha kul och han verkade riktigt nöjd med sig själv när han kommit över bommen. Så nu hoppas vi att underlaget tillåter att vi kan träna nästa helg också!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0