Promenad med Cathy

Var ute i stallet i det fina vädret igår och pysslade med Cathy.
Hade först tänkt att bara träna NH men på väg till volten ångrade jag mig och tog en promenad i skogen istället. 

Vädret var ju kalasfint så kunde inte hålla mig. Vi tog Långdalen ner och mötte Marie och Matilda som red på Lina. Cathy såg dem inte först då dem var dolda bakom timmerstaplarna så hon blåste upp sig och blev jättespänd. Stannade till och väntade in Marie och när Cathy förstått att dem inte skulle äta upp ett litet fullblod kunde vi passera. Efter det tog jag stigen direkt till höger efter första hagen och gick en sväng i skogen.

Cathy tyckt det var kul, spännande och lite läskigt då det var blött i marken på vissa ställen och hon sjönk några centimeter.
Men hon knallade på fint bakom/bredvid mig och det kom bara ett par skutt. På ett ställe där det var extra blött tog hon ett skutt upp på en liten bergsknalle så att hon stod ovanför mig. Hon såg riktigt förvånad ut, som om hon inte förstod hur hon kommit dit. Gick upp på det lilla berget och vi fortsatte vår promenad. Hon var riktigt duktig i skogen, inget snubbel och så fort det var uppför/nerför tog jag henne bakom mig och hon gick snällt bakom utan att försöka gå om.

På vägen ner från täpporna var det riktigt lerigt men hon knallade på och verkade inte det minsta skraj trots att hon gled lite och fastnade något.

På Långdalen blev hon lite mer spänd och blev rädd ett par gånger men jag fortsatte bara gå och ignorerade henne och då lugnade hon sig fort.

Gick sedan upp på volten för att träna NH mend det gick sådär. Hon var väldigt spänd, springig och tittig där så jag tränade inte så länge. Hon fick syn på Jenny/Toppen och Sara/Dust när dem var på väg ut en tur och gjorde då en galopprusning men jag fick stopp på henne. Efter det tränade vi bara en kort stund då hon blev väldigt spänd och varken jag eller hon fick ut något av det.

I stallet pratade jag med Lotta och fick vet att hon var tvungen att flytta hem på söndag, så tråkigt!

På söndag blir det NH-träning igen och då får jag även sällskap av Lena och Pemberly. Får se om jag åker ut en sväng på lördag och tar en till mysig skogspromenad med lilltjejen.



Kommentarer
Postat av: Malin

Gud vad underbart det måste vara för Renée att du håller på så mycket med Cathy nu!! Hon kommer ju bli en väldigt hanterad och väldresserad unghäst och antagligen blir det inga svårigheter att rida in henne sen!! Keep up the good work :)

2010-04-15 @ 17:56:05
Postat av: Mikaela

Tack!

Hehe, har bara pysslat med henne 2 ggr än men det kommer bli 2-3 ggr i veckan hade jag tänkt. Men det är faktiskt riktigt kul, man ser verkligen skillnad på henne efter bara en 30 minuters NH-lektion :)

2010-04-15 @ 19:47:28
Postat av: Malin

ja, alltså även om vi pysslar en del med pemberley & renée kanske håller på en del med unghästarna också så blir det ju inte samma sak som när man "bara" ägnar sin tid och intresse för den hästen så som du gör med cathy nu... hoppas att det fortsätter gå lika bra!! :)

2010-04-15 @ 21:21:36
Postat av: Renee Alderbro

Vilka fina bilder på Cathy, Bosse fick jobba lite med andra ord. Renee

2010-04-16 @ 23:08:21
Postat av: Mikaela

Det är Sara som ha tagit dem :)

2010-04-17 @ 17:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0